27.12.2012

i move in water, shore to shore


Jeg føler jeg har mistet all kreativitet og spontanitet og jeg har ikke lenger noe å snakke om. Jeg føler min hverdagssituasjon hemmer meg. Jeg bor hjemme, går på skole og har jobb. Det er for mange plikter jeg er bundet til. Jeg vil leve utenfor pliktene, utenfor regler og følelse av fremgang, om ikke bare for en liten periode. Jeg vil kunne føle at det jeg gjør kun gjelder nå og ikke betyr noe for fremtiden min, og heller ikke trenger å bety noe for fremtiden.

Jeg vil bo alene, eller med en venn, eller bo på andre menneskers sofaer; en ny sofa hver natt. Jeg vil ikke være pliktig til å møte opp på samme sted hver dag for å sikre fremtiden min, for jeg vil helst ikke tenke på den. Jeg vil ikke bo i en leilighet omringet av jorder og åkre så jeg ikke kommer meg noen steder uten offentig transport.

Jeg vil bo i en gigantisk, upersonlig storby hvor både ting og mennesker og opplevelser er tilgjengelig til alle døgnets tider. Jeg vil bryte ut av alle vaner og gjøre noe jeg ellers ikke ville gjort. Jeg vil at alt jeg ser skal være like vakkert som et polaroidbilde ødelagt av solen. Jeg vil at den fremmede personen som sitter ved siden av meg på toget tilfeldigvis ser på telefonen min i det jeg bytter sang og tør å fortelle meg hvor mye han liker bandet jeg hører på. Jeg vil danne nye vennskap i tilfeldige hverdagsmøter. Jeg vil se og møte nye, interessante mennesker hver dag.

Jeg vil ha historier å fortelle når jeg blir gammel. Jeg vil totalt slutte å bry meg om fremtiden og bare leve i nuet, i en gigantisk, upersonlig storby hvor jeg ikke kjenner noen. Jeg vil slutte med alt som betyr noe og starte med det som gjør meg lykkelig der og da. Jeg vil slutte å tenke på konsekvenser. Jeg vil totalt kaste bort livet mitt, om ikke bare for en liten periode.

16 kommentarer:

 1. jeg leste alt. dette var fint og jeg skjønner deg. kunne ikke sagt det bedre selv. du er flink til og skrive!

  SvarSlett
 2. wow, så vakkert skrevet! det var nydelig, sterkt.

  SvarSlett
 3. dette var et veldig veldig veldig fint innlegg!

  SvarSlett
 4. sv: jeg tror ikke kommentaren din kunne kommet på et bedre tidspunkt. tusen takk, det betyr veldig mye.

  og så vil jeg bare si at bloggen din er veldig veldig vakker.

  SvarSlett
 5. ååå så perfekt

  :: takk, fine deg

  SvarSlett
 6. Høres ut som noe jeg kunne ha funnet på å tenke. Vakre ord.

  SvarSlett
 7. så fine bilder.... særlig øverste:)

  SvarSlett
 8. Utrolig fin tekst! Sånn tror jeg det er mange som føler det, inkludert meg selv. Du klarte å sette ord på mange tanker som jeg har hatt i hodet mitt. Glad jeg oppdaget bloggen din! Utrolig fin og inspirerende.

  SvarSlett
 9. Åh, så otroligt fint!
  sv: Åh så himla glad jag blir. Tusen tack finaste du!
  Hoppas att du vill följa fotobloggen & fortsätta att kommentera! ♥

  SvarSlett
 10. Du skriver akkurat det jeg har problemer med å formulere! Helt fantastisk fin tekst! Fikk nesten lyst til å printe ut den teksten og smelle den i bordet til høgskolelektorene hehhehhhh.

  Æsj, nå hadde jeg lyst til å skrive noe klokt eller bra som kommentar, men jeg aner ikke hva jeg skal si egentlig. Det bare... takk for at du skrev akkurat det du skrev!

  SvarSlett
 11. Kjenner igjen følelsen, gjør det om ikke bare litt! Jeg vill få meg motorsykkel og bare kjøre å se hvor jeg ender opp, ikke lenge før jeg kan det nå <3

  SvarSlett
 12. Etter skolen er det større sansynlighet for at dette skal bli mulig. Jeg merker jeg lever friere liv, selv om jeg jobber 90% av hverdagen min. Men da fyller jeg de siste 10% prosentene med akkurat det jeg vil.

  SvarSlett
 13. åh dette var et fint, fint, fint innlegg!

  SvarSlett
 14. Helt NYDELIG skrevet, og det er akkurat som om jeg kunne ha skrevet det selv. Disse tingene har jeg tenkt på minst tusen ganger før, og jeg ønsker akkurat det samme som deg. Uansett - veldig, veldig fint innlegg. :)

  SvarSlett
 15. Wow. Dette var så uendelig fint, og vondt å lese.
  Jeg skjønner deg så altfor godt, jeg har skrevet noe ala det samme i dagboken min mang en gang. En dag. En gang. Forhåpentlivis om ikke så altfor lenge får jeg oppleve frihet, til sommeren kanskje? Det er i hvert fall da det blir forandring i livet mitt.

  SvarSlett
 16. Ååh flink! jeg vil også danne nye bekjentskap med interessante mennesker i en enorm by, en dag en dag forhåpentligvis!
  Jeg synes skolen er litt fin fordi jeg har mange gode venner i klassen, men jeg gjør egentlig alt for lite iforelltil det jeg bør gjøre, vel får se hvordan det går

  SvarSlett