07.05.2012

tilfeldig tanke #45

Når du dør, hvis du får et valg mellom å dra til den vanlige himmelen eller kakehimmelen, velg kakehimmelen. Det kan hende det er lureri, men hvis ikke det er det; mmmmm boy.


10 kommentarer:

 1. //for det første synes jeg det er litt interessant at du føler at du kan mene hva vi feminister er og tillegge oss egenskaper vi ikke har. jeg hater ikke menn, jeg hater at menn får en urettferdig stor del av kaka i f.eks. arbeidslivet, der det er flere yrker som menn får betalt for enn kvinner, noe man skulle tro vi slutta med i 1950(feminismen ble plutselig mer dagsaktuell, hva?). vi feminister liker menn og ønsker å samarbeide med dem, men når det er de som sitter på makta er det vel åpenbart hvor vi skal ta makta fra for å oppnå likestilling. så i det lange løp skal vi jo selvfølgelig ikke ha mere makt(ikke på kort sikt heller), men sånn som ting er i dag er det kvinner som trenger en dytt opp og frem.
  for det andre er det du sier om feminisme relativt fordomsfullt og rett og slett kjipt. å få høre at jeg ikke er oppdatert på 2012 og ønsker å undertrykke menn, er omtrent like kult som å være muslim og få høre at man er terrorist, for å sette det på kanten. rett og slett, sånne meninger er en dårlig grobunn for et samfunn med plass til alles synspunkter. så før du kritiserer, hadde det vært fint hvis du satte deg litt inn i hva vi faktisk mener, f.eks. ved å lese innlegget mitt, der det ikke står et ord om at kvinner er bedre enn menn.
  for det tredje, det du skriver om "i land som trenger det". så vi i norge skal bare sitte og se på? det er ikke lov å være feminist her fordi vi er så sykt likestilte, liksom? feminisme er ikke begrensa av landegrenser, så det argumenter holder bare ikke.
  feminisme er å kjempe for jenter og likestilling, ikke kjempe mot gutter. dessverre er det fordommer som dine som gjør at jenter som deg, som er for likestilling, ikke tør å kalle seg for feminist.

  SvarSlett
 2. Liker måten du tenker på ;)

  Caroline

  SvarSlett
 3. Haha :D , skal huske det ja :)

  SvarSlett
 4. ÅH, kakeee! Kjempefin blogg forresten :))

  SvarSlett
 5. Hadde lett valgt kakehimmelen!

  SvarSlett
 6. //"Du trenger ikke ta det så ille opp", å argumentere mot det du sier er ikke å ta noe ille opp? derimot å si ting som "jeg vil ha meg frabedt slike frekkheter fra din side", eller bli såret("Det er ukult å påstå at jeg sier du ikke er oppdatert på 2012 og at jeg er fordomsfull") fordi jeg sier at jeg ikke synes det du sa til meg i første om gang er greit, det er å ta ting ille opp. "og det ser jeg virkelig ikke problemet i", nei det er da ikke et problem? har noen sagt det? eller hadde du forventa at jeg ikke skulle svare på kommentaren din?
  jeg synes rett og slett er det interessant at du mener at du kan mer om feminisme og hva feminister mener("Jeg mener at feminisme er å sette det kvinnelige kjønnet høyere enn menn") enn meg, som faktisk er feminist. vi er flere jenter i rød ungdom som har lest det du har skrevet og rett og slett blitt veldig overrasket over at du føler at du kan mene hva vi mener og tillegge oss meninger vi ikke har. "Det jeg har er ikke fordommer – det er kunnskap" vel, åpenbart ikke. de tingene du sier at vi står for, er fordommer(ja, fordommer!) vi får høre hele tiden og er nødt til å oppklare. feminisme er å kjempe for likestilling, og vi har mange feministiske gutter i ru, så da gir det overhodet ikke mening at feminisme skulle være å sette kvinner over menn.
  "Dessuten har jeg heller aldri sagt at det ikke er lov å være feminist fordi du er norsk, for hallo, det gir jo ingen mening" akkurat, det gir ikke mening, hurra for norske feminister! jeg synes bare det er rart når du sier at feminisme ikke trengs i norge, for da sier du jo at det ikke er vits å være norsk feminist? eller? vil gjerne ha en oppklaring hvis det var noe annet du mente. du kan også gjerne oppklare det at du sier at feminisme er noe som tilhører norge på 50-tallet, og så synes det er "ukult" at jeg reagerer på at du indirekte sier at jeg ikke er oppdatert på 2012.
  "Dessuten er jeg uenig med deg i at det er menn som har makten i Norge. Ja, det er yrker hvor menn tjener mer enn kvinner, men det er også yrker hvor kvinner tjener mer enn menn." du kan godt være uenig i det(er helt åpen for at andre har andre meninger enn meg, jeg), selv om bevisene for det motsatte er mange, så mange at det kan fylle diverse bøker og blir litt langt å ta i én kommentar. det jeg reagerer på, er "Og det virker som er helt greit for feminister." hallo? det henger jo overhodet ikke på greip? hvorfor tror du vi er feminister? det er jo akkurat sånne ting vi kjemper for! og "Det ER en forskjell mellom likestilling å feminisme", kan du argumentere for dette? for jeg kan garantere det at 100% av alle skikkelige feminister der ute vil være uenige med deg.

  (uff, dette ble sikkert veldig rotete)

  SvarSlett